Black Friday
Parascheva consumeriștilor

autor Dan Pavel martie 30, 2018
Black Friday <br>Parascheva consumeriștilor

Black Friday este echivalentul Sfintei Parascheva la consumeriști. Este acea zi din an în care adaosul comercial scade de la 500 la 499 la sută, iar toate lucrurile, fără de care ai putut trăi liniștit ani de zile, devin esențiale supraviețuirii. Este ziua în care ridiculizăm miile de pelerini ce se bulucesc la pupat rămășițele sfinților, dar noi ne îngrămădim să pupăm patrafirul virtual al unor giganți industriali, înfierbântați de o habotnicie similară. Știu, ați putea spune că nu este același lucru.

Adevărat. Avem nevoie de al treilea smartphone care să sune mereu, astfel încât să nu putem savura nici dumicații din gură. Avem nevoie de al doilea televizor Full HD Smart 3D la care să poți vedea aceeași trepanare forțată a societății românești, deși n-o urmărești nici la televizorul pe care îl ai deja. Ăla micu’ nu poate trăi fără tabletă, mai ales că orice părinte bun știe că lipsa de Android și iOS oprește creșterea minorului și îl lasă cu picioarele scurte sau crăcănate.

Până la urmă, cineva tot trebuie să ne crească copiii. Dacă nici unul din părinți nu are timp să coboare de pe soclul monumentului familiei tradiționale, măcar să-i crească o multinațională de încredere cum ar fi Google, Apple sau Microsoft. Ca să poată deveni membri productivi ai societății, copiii noștri trebuie crescuți în zona de joacă a mall-ului sau mini-părculețele din McDonalds, astfel încât cele mai frumoase amintiri din copilărie să fie asociate cu brandul, iar centrul plăcerii din creier să devină stimulat de consum. Minorul de azi, îmbrâncitorul Black Friday de mâine. Copila voastră are nevoie de setul complet de hăinuțe noi și fardurile menite să o transforme în păpușa sado-maso la care tânjește de când a văzut noul trend în revistă. Toată lumea știe că bărbaților nu li se mai scoală la femei adulte. Slavă domnului că au intervenit fabricanții de trenduri care să ne hipersexualizeze copiii. Dacă fetițele n-ar fi fost îmbrăcate ca vedetele porno, iar în școală s-ar fi predat contracepția, ar fi scăzut natalitatea prea mult.

Avem nevoie de setul complet de tigăi la reducere și de oferta de vase ceramice pentru gătit. Altfel n-am avea în ce să fierbem fenolftaleina în 2-metilbutan și pasta procesată din mațe, copite de capră și ciocuri de găină. Mâncarea gătită este cea mai sănătoasă, iar copiii noștri merită ce-i mai bun. Black Friday este sărbătoarea ideală, momentul oportun să ne călcăm în picioare prin supermagazinele de mobilier și decorațiuni. Dumnezeul nostru vrea să avem o mobilă frumoasă și covoare noi în cavourile suprapuse de fier-beton în care ne petrecem toată viața. Ce altceva ar putea reprezenta mai bine faptul că suntem morți pe dinăuntru, decât un sicriu decomandat atent împodobit, pe care să-l umplem, încet încet, cu toate nimicurile despre care cineva ne-a mințit că ne vor face fericiți. Iubi vrea lenjerii noi și perne de calitate. Revistele pe care le citește au convins-o că altfel nu poate atinge orgasmul și nu se poate simți împlinită. Mulți bărbați nu înțeleg legătura directă dintre abilitatea clitorisului de a trimite impulsuri electrice la creier și sinergia culorilor perdele-canapea-carpetă. De asemenea, multe femei nu înțeleg legătura directă între calitatea vopselei de pe mașină și calitatea erecției. De asta sunt aglomerate spălătoriile auto în fiecare weekend. Cu o mașină curată câștigi cel puțin doi centimetri de penis.

Bărbatul este un gen de animal care ține mașina afară, 12 luni pe an, în soare, în grindină și furtună, dar face atac de panică dacă i se cacă un guguștiuc pe capotă. E tot despre consum și închinarea în fața obiectelor, despre masturbarea unor orgolii și acoperirea unor neliniști imposibil de înlăturat. Nefericirea face că am fost nevoit să îngrop mulți oameni la viața mea. După ce totul s-a sfârșit și pe pieptul lor s-a așternut ultima palmă de pământ, a urmat mereu curățenia de după. Un lucru este cert. Toate troacele astea, adunate într-o viață de om, sfârșesc inevitabil la gunoi. Acum, de Black Friday, aveți două sicrie la preț de unu. Țărână gratis.

2 commentarii
29

Poate îţi place altceva

2 commentarii

Horia Muntean aprilie 8, 2018 - 11:20 am

În calitate de dac ortodox ,plecat în Străinezia ca să civilizeze occidentul şi lucrând ca agent secret sub acoperire făcând de căpşunar, am găsit o expresie autohtonă care defineşte bine ce gândesc eu despre cugetările matale: OLÉ, OLÉ Y OLÉ !!!

Reply
Drumetu aprilie 8, 2018 - 9:07 pm

Al dracu de bine zis ! Nu stiu ce sa fac? Sa rad sau sa plang!

Reply

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.