Despre mine

Despre mine

Mă intitulez Dan Pavel! Sunt designer. Am 40 de ani. Nu sunt și nu am fost niciodată jurnalist, analist, consultant sau om politic. Scriu în calitate de mine, de eu, simplu cetățean, în calitate de vecin, martor în maiou și șlapi la accidentul istoriei contemporane, în calitate de contribuabil, soț și amant. Scriu totul la mișto și nu dau doi bani pe sensibilitățile cititorilor. Dacă ați aterizat la mine pe site pentru analize politice la obiect, pentru știri pe bune sau anchete jurnalistice, nu ați nimerit unde trebuie. Eu scriu pamflet. În traducere pentru analfabetul funcțional care zace plictisit și crăcănat în fiecare dintre noi: eu scriu închipuiri, prostii, minciuni, bârfe și șușanele, glume cu pârț, garagață. Sunt echivalentul glumelor cu deget în cur la simpozioanele Academiei Române.

Articolele mele sunt precum crenvurștii pe care scrie ”cu carne de porc”, dar sunt 2% adevăr, 15% butil-metiltoxină, 35% dioxicarbodeces și restul făină de oase cu pastă de tălpi de bocanc. Chiar și în condițiile acestea, în crenvurștii mei găsiți cu până la 85% mai mult adevăr decât difuzează televiziunile de știri într-o săptămână. Pe mine nu mă citește lumea pentru că e Liiceanu în concediu și n-are ce lectura până aterizează avionul lui Băsescu. Pe mine mă citește omul în al cărui piept dezgolit bate o inimă adevărată de tractorist. Pe mine mă lecturați când v-ați plictisit de citit etichete de șampon pe veceu. Dacă aș avea partid, blazonul formațiunii mele politice ar fi doi mici încrucișați peste o pată de muștar. Am ascuțimea intelectuală a Oanei Zăvoranu și delicatețea literară a lui Muammar Gaddafi. Sunt un fel de Mussolini care răspunde mai bine la tratament. Poți număra pe degetele de la un deget momentele în care nu bat câmpii.

Când mă luați în serios, ajungeți în geam la loto, la rubrica ”Pierdut, ofer recompensă!”. Dacă nu vă convine ce scriu, vă returnez banii de abonament. Doar să-mi dați datele personale și contul în care să vi-i trimit. Se simte și în scriitură cât sunt de antipatic în viața reală?