Femeile sunt alungate
de pe altă planetă

autor Dan Pavel March 28, 2018
Femeile sunt alungate <br>de pe altă planetă

Când ești copil nu te interesează femeile. Sunt ciudate, cu trup diform și fără puță. În afară de maică-ta nici una nu are nimic interesant de spus și nu te poate opri din a sprijini tomberonul fără capac de ușa vecinei, la o înclinație de 45 de grade, și de a suna insistent până deschide. O merită pentru că a urlat la tine să te dai jos din cireș. După o vreme începi să cunoști femeile în calitatea lor de învățătoare și medici. Din neinteresante, devin nesuferite. Între lecții și injecții nu ai timp să-ți faci o părere prea bună despre ele.

Într-o zi, pe neașteptate, cineva apasă un buton și pornește în tine un transformator rusesc de 27000 de volți care nu funcționa până acum. Femeile încep să devină interesante. Urmează 20 de ani de panică în care femeile devin unica ta preocupare. Ele sunt niște creaturi magice misterioase. Au ceva, nu știi ce, dar îți trebuie neapărat… acum! Transformatorul bâzâie necontenit și nu auzi nimic altceva din cauza lui. Femeile devin motivul pentru care un bărbat obișnuit nu este în stare să-și amintească nimic din școală și facultate. Nu ai cum să le cunoști sau să le înțelegi pentru că interacțiunea ta cu ele este tragică și stângace în prima parte a vieții. Ai avut 7 ani în care femeile nu prezentau interes, 7 ani în care au fost nesuferite și 10 ani în care ai fost obsedat și speriat de ele.

După o vârsta începi să te potolești și în viața ta se întoarce luciditatea. Începi să le cunoști cu bune, cu rele, cu slăbiciuni și calități ca orice om. Intri în faza în care simți că evoluezi și ai senzația că faci reale progrese în a le înțelege. E doar o senzație. Faci greșeli și, dacă ai pe lângă tine vreo femeie, cu siguranță ți se va spune și ți se va reaminti mereu care sunt acestea, în ideea că ți le vei îndrepta. Nu ai cum să ți le îndrepți pentru că premisa de la care s-a pornit este greșită. Ideea de maturizare este prima greșeală. Femeia trebuie privită prin aceeași ochi de copil pentru că, în ultimă instanță, este o creatură cu excentricitățile unui personaj de desen animat, iar ție îți plac desenele animate.

Femeia este un desen animat pentru că, altfel, nu vei înțelege niciodată cum poate coordona o echipă de angajați și crește doi copii, dar conduce o sută de mii de kilometri cu același ulei în motor. Este un desen animat pentru că râde cu dentistul când îi face obturație de canal, își smulge voluntar părul de pe trup, din zonele cele mai dureroase, alege să treacă prin durerile nașterii, dar face apoplexie când vede un gândac leșinat pe parchet. Ea este un desen animat pentru că a frecat aragazul două ore până l-a făcut să arate ca scos din cutie, dar dă cafeaua în foc cinci minute mai târziu. Pentru că a făcut bătătură la degetul mic de la picior, dar s-a pansat chiaună de somn la celălalt deget și toată ziua se întreabă de ce o doare. Pentru că, indiferent câte diplome are, invariabil ajunge la tine cu afirmația: ”Iubi am făcut aici ceva și nu știu ce-am făcut, iar acum nu mai merge chestia asta!”. Poate calcula bugetul unei instituții, dar este înfrântă de un plastic cu trei butoane. Are șase șifoniere pline cu haine pe care nu le-a purtat niciodată. Are pretenția ca tu să distingi între cincizeci și două de nuanțe de bej, deși ești tot mamifer și vezi în același spectru luminos ca și ea.

Femeia este un desen animat pentru că, deși în mintea ei toți bărbații sunt la fel, tu nu ești primul ei bărbat. Dacă înțelegi chestia asta, că femeia este un personaj la fel de ridicol ca tine și că amândoi jucați într-un desen animat pueril în care nu aveți controlul asupra desenatorului, poți fi fericit alături de ea. Pentru că femeile nu sunt venite de pe altă planetă, sunt alungate de-acolo.

You may also like

1 comentarii

Dr. Acula April 5, 2018 - 1:22 am

Si daca e o combinație fericită intre Burebista si Arhimandrit? Cam asta a ieșit în baza descrierii.

Reply

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.