Meniu raw vegan
cu proastă sote

autor Dan Pavel martie 30, 2018
Meniu raw vegan <br>cu proastă sote

Nu pot să nu mă enervez când intru pe internet. Cu riscul ca articolul să pară unul bădărănesc, trebuie să recunoaștem că fenomenul Raw Vegan este unul stârnit, întreținut și dominat de femei. Asta pentru că nu există o creatură mai dăunătoare pentru imaginea și sănătatea mentală a femeii, decât femeia – care invocă standarde estetice, vestimentare și de nutriție până în punctul în care generează depresii și false așteptări.

În ciuda tuturor zvonurilor contrare, bărbații nu dau doi bani pe nutriție. Aici vorbim de bărbați, adică acea ființă preocupată de ”propagarea patriarhatului” cum spun feministele, adică preocupat să pună mâncare pe masă copiilor, să-și iubească femeia și să își îngrijească familia. Bărbații nu dau doi bani pe nutriție pentru că eu nu am văzut niciodată un bărbat care să-mi placă cum citește zece minute o etichetă scrisă cu font de doi pixeli doar ca să detecteze glutenul din bere și mici.

Bărbații nu dau doi bani pe propria sănătate pentru că deși murim în medie mult mai des și mai devreme decât femeile, nu s-a oprit nimeni din drumul spre berărie să facă un miting de awareness prin care să tragem semnale de alarmă. Nu plesnește nimeni ceafa de porc din mâna bărbatului și, când o face, acel cineva este tot femeia din viața lui sau câte o voluntară dispusă să-ți înjure fiecare dumicat ce reprezintă un suflețel de porcușor ucis mișelește, până te oprești din mâncat ca să n-o bați. Bărbații de lângă noi cad ca muștele și noi cei rămași la masă ne mutăm un scaun mai încolo și ne întrebăm dacă e ok să le bem berea că se trezește. Nu se încruntă nici un bărbat la prietenul lui când comandă un platou de colesterol, asta pentru că cel mai probabil s-au întâlnit fără neveste și vor mânca amândoi după pofta inimii, spre disperarea nevestei și a cardiologului. Bărbații nu dau doi bani pe viața bărbatului pentru că, deși cancerul mamar are o rată de supraviețuire de 83% și cancerul de prostată are 29%, cercetarea cancerului mamar beneficiază de triplul finanțării.

Observ în jurul meu disperarea generată de nutriție și nu pot face altceva decât să mă declar înspăimântat. Putem cădea de acord că este recomandat să mâncăm sănătos și toată lumea ar trebui să bage în gură mai cu măsură, fie că vorbim de hrană sau altceva, dar nu pot să nu remarc cum au slăbit hainele în magazine cu mult înainte să slăbim noi. Măsurile M la vestimentația de damă de acum zece ani au devenit L peste noapte. Uneori sunt catalogate ca XL. Dacă acum zece ani aveai 60 de kilograme și erai voluptoasă, acum toate marțafoaiele astea de nu pleacă liftul cu ele îți spun că ești un pic cam durdulie. Le este teamă să nu mori prematur. Sigur n-o să te iubească nimeni cu kilogramele alea în plus. Am vrea să-ți recomandăm câte ceva și vom folosi o echipă de marketing de top care să traducă într-un limbaj prietenos pentru consumator că ”tu nu vezi, fă, cât ești de grasă, scroafa dreacu, cad suspensiile cu tine în taxiu!!!”. Plătești echipa de marketing ca să transforme asta în ”Arată-i iubitului tău o siluetă de invidiat… bla… bla…” .E tot o formă parșivă și mascată de ”shaming”.

Aici se termină marketingul și începe obsesia pentru sănătate în ciuda ei. Am citit recent un articol al unei femei, bineînțeles, în care printre beneficiile alimentației raw vegan bio erau trecute scăderea și dispariția menstruației. Menstruația era definită ca o chestie nocivă și inutilă. Am ajuns în acel punct în care însăși umanitatea ne pare străină și biologia umană devine dușman de dragul consumerismului și al imaginii de sine. Pentru orice om cât de cât lucid, menstruația este un fenomen pe cât de necesar, pe atât de natural. Faptul că îți întrerupi menstruația prin alimentația recomandată de maniaca respectivă nu este un beneficiu. Ceea ce faci urmând sfaturile ei este să ajungi într-un punct atât de sever al malnutriției în care organismul uman simte nevoia să se protejeze și întrerupe funcții mai puțin vitale. În afara situațiilor normale, menstruația este întreruptă ca metodă failsafe sau ca simptom în anumite situații extreme de genul: deshidratare severă, malnutriție și epuizare fizică. Organismul se protejează și nu mai consumă resursele aiurea. Să ajungi în punctul în care îți dai echilibrul biologic peste cap prin malnutriție și să îți pui viața în pericol de dragul imaginii este o nebunie în cea mai clară formă. Este de domeniu patologic. Nu e nici o diferență între bulimie, anorexie și această tulburare mentală. Singura diferență este că ăștia nu sunt identificați ca nebuni, ci salutați ca nutriționiști și fitness guru. Bineînțeles că dacă eram Dumnezeu eu făceam femeii un set de butoane pe care să aibă extraopțiuni, gen să-și aleagă când vrea să aibă menstruație, când vrea să fie fertilă, cât vrea să fie de slabă și cel puțin patru dimensiuni opționale la sâni, dar asta nu înseamnă că menstruația este o bătaie de cap ce poate fi ocolită prin alimentație bio. Când citesc articolul distinsei, îmi pare rău că nu are măcar extraopțiunea ”mod silențios”, unii oameni sunt mai buni când nu-i auzi pentru că nu pot influența niște copile naive.

În ciuda tuturor experților cu diplomă emisă la Facultatea de Blogging, Homo Sapiens este o ființă omnivoră a cărei dietă trebuie să conțină carne și grăsimi în mod echilibrat. Carnea și grăsimile ne-au scos din peșteră și ne-au ajutat să cucerim planeta. E adevărat că necesarul de carne a scăzut de când nu mai colindăm taigaua la vânătoare de iepuri și nu trebuie să mai înfruntăm înghețul sau pecenegii 24 de ore pe zi, dar asta nu înseamnă că este sănătos să mănânci numai verdeață și scorburile din copaci. Alimentația trebuie să fie echilibrată de dragul sănătății, nu ca să încapi în rochia cu patru numere mai mică în care nu încape nici designerul vestimentar care a croit-o. Mulți vegetarieni crudiști susțin că o fac de dragul animăluțelor. Asta în timp ce folosesc detergenți, suplimente, medicamente, produse cosmetice și tehnologie testată pe animale. Spun că nu au nevoie de proteinele și grăsimile din carne pentru că folosesc suplimente alimentare și multi-minerale. Da! E genial. Ați înlocuit mâncarea cu prafurile și pastilele. Ce poate fi mai bio de atât? E foarte important când vă îngroapă de tineri nici măcar să n-aveți ce putrezi în pământ. Nici măcar la pomana voastră nu pot să vin pentru că nu se fumează și nu se servește carne.

4 commentarii
32

Poate îţi place altceva

4 commentarii

Pompiliu Cotiga-David martie 31, 2018 - 2:10 pm

Da, dom’le, comentez! Rulez articol dupa postare si nu ma mai satur (chiar daca pe unele le-am citit si pe contul ala rau famat de FB). Iti dai seama ca ma abonez!
NB: Eu, unul, iti multumesc pentru initiativa cetateneasca de a-ti cheltui banii pe un site cu liber la exprimare! Sa fie cu bine!

Reply
Dan Pavel martie 31, 2018 - 2:13 pm

Și eu mulțumesc din suflet și sper să nu dezamăgesc.

Reply
Drumetu aprilie 4, 2018 - 7:14 pm

Cat adevar! Carnea ne-a coborat din copaci, dar se pare ca astea sunt nostalgice si vor sa urce inapoi.

Reply
vlad iunie 14, 2018 - 10:17 am

Carnea aia care ne-a coborat din copaci nu prea mai are decat imaginea carnii de azi. Azi ai minim 20% grasmie si doldora de antibiotice. Atunci toate animalele erau in soare si mancau doar chestii bio iar azi toate animalele stau in conditii pe care nu poti sa le numesti decat concina si mananca premixuri. Nu poti sa pui semn de egal decat la nume altfel multumesc nu.

Reply

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.