Tudore Toader, permiteți să raportez!

autor Dan Pavel martie 28, 2018
Tudore Toader, permiteți să raportez!

În declarația de presă cu privire la revocarea procurorului șef DNA, stafia lui Nicolae Ceaușescu a solicitat revocarea din funcție a Laurei Kovesi și, dacă se poate, revocarea cetățeniei, să i se rupă buletinul, să fie tunsă cu forța și să fie aruncată peste gard, la bulgari, cu o praștie imensă construită din banii publici printr-un contract cu Tel Drum.

Singura neclaritate din raportul Ministerului Justiției a fost dacă o aruncă Dragnea personal de la mal, pe stilul broască, adică cu ricoșeu din insula Belina către bulgari, sau o catapultăm direct în speranța că nu vom lovi cu ea nici un pichet de grăniceri pe partea cealaltă, ca să stricăm relațiile cu bulgarii. În rest, tot raportul a fost foarte clar: Trebuie să se termine odată cu diviziunea asta între pedeliștii care fug în Costa Rica și pesediștii care fug în Madagascar. Trebuie ori să facem o locație tropicală comună mai aproape, prin fonduri europene sau ceva, ori să dăm oportunitatea tuturor patrioților să rămână în haznaua asta și să bea cu toții la aceeași masă peste cadavrul jefuit al economiei naționale. Cine fură peste zece milioane de euro devine erou martir și primește o medalie cât un capac de veceu, făcută din aur masiv topit din dinții pe care îi smulge Șerban Nicolae noaptea de la pensionari, în somn.

Moroiul dictatorului s-a urâțit de atâția ani de când zăcea îngropat, a făcut niște negi și i s-a așternut pământ peste limba de lemn și poate de aceea discursul său a avut patina aia de mustrare scrisă intitulată ”Lipsă de Spirit Tovărășesc”, ce trebuie citită în fața colectivului muncitoresc din cadrul colhozului, Raionul 4, secția copitate mici. Faptul că Tudorel Toader a fost profesor universitar, decan și rector reprezintă perfect ce nu este în regulă cu sistemul românesc de învățământ. Cred că studenții de la cursurile lui își mai trânteau băncile peste picior ca să rămână cât de cât treji. Ființele vii au un timp limitat în care pot suporta ”în al treizecilea rând, conform art.5, litera b, paragraf 3, din legea 325 pe 2005, aș dori să vă spun că, coroborat cu art8, litera c, paragraf b, din legea 217 pe 2001, trebuie să vă comunic, apriori, că, în temeiul raportulului deciziei concluziei analizei interne a sintezei noastre de 36 de pagini prescurtate, cu privire la organigrama activității legislative, și totodată indentificând lucrurile neconforme care iexistă, s-a constatat că e groasă și se duce șefu la pușcărie pă definitivă, deci luați cu sos!”.

Probabil că disperarea i-a făcut pe experții în reanimare ai PSD, care sunt obișnuiți cu decedații resuscitați pentru vot, să apeleze la un cadavru politic atât de rigid și prăfuit precum cel a lui Ceaușescu. Oricum o dai, mie îmi este foarte clar că PSD a epuizat resursele de marionete interșanjabile, cât de cât prezentabile, și zgurmă la fundul ceaunului din partid după pielițe de proletariat și tacâmuri îngălbenite ca Toader sau Dăncilă. Pe ăștia nu prea poți să-i scoți în oraș că ți-i alungă lumea cu bățul, de sperietură. De aici apare și frustrarea că Koveși dă interviuri pe la BBC și Euronews, în timp ce ăștia n-au credibilitate nici pentru Neptun TV. Îți crapă reflectoarele când îi aduci în studio. Nici un social-democrat mai finuț nu vrea să se apropie la cinzeci de metri de mizeria asta, dacă or mai exista finuți și nu i-a îngropat telemormanu’ pe toți. Cât despre programul de guvernare… am citit scrisori către Moș Crăciun care erau mai lucide.

Poate îţi place altceva

Comentezi?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.