Viața de adult
este o rătăcire

autor Dan Pavel March 28, 2018
Viața de adult <br>este o rătăcire

Viața de adult este o rătăcire plină de întrebări şi incertitudini: Oare mai sunt atrăgător? Ce vreau de la viață? Oare investesc într-o fundătură profesională? Există Dumnezeu? Oare ce vreau să mănânc? Tu știi ce vrei să mănânci? Nici tu? Unde vrei să mergem să mâncăm? De ce trebuie să aleg eu tot timpul un loc? Nu-i adevărat, mereu faci la fel și trebuie să ghicesc eu, ca Bocca della Verita, ce ai mânca tu… nici să nu îngrașe, nici să nu fie vreascurile tale de regim, să fie gustos, ceva nou și într-un loc mișto, de parcă eu sunt ghidul tău culinar! Care nou? Să mănânci pământ pe Lună? … că e aceeași mâncare de oameni peste tot: carne, iarbă, vreascuri, pește, pâine… o mănânci în gură, să nu mori de foame la stomac!?! Oare relația asta o să mă omoare? De ce ai fața asta? Iar te-ai supărat?

Spre deosebire de adulți, copiii trăiesc într-o lume a certitudinii și a deciziilor fulger luate cu tăria carburii de tungsten: Bună dimineața! Sunt superb și am puteri magice, drept pentru care mă duc să-ți înmoi pantoful ăsta în wc și să pictez câinele cu carioca verde! Meniul zile este înghețată, nu contează de unde, poate fi și de pe jos, prefer din castronul câinelui, iar acest Spider Man va zbura prin trapa malinii în 3, 2, 1. Să ții minte la ce kilometru l-am aruncat pentru că voi plânge după el mâine seară. Când voi fi mare, vreau să mă fac gunoier. Alte întrebări?

2 commentarii
48

You may also like

2 commentarii

edy April 12, 2018 - 10:54 am

Fiind un tip agnostic…nu m-am nascut asa ….m-am nascut copil cliseu …biserica…dupa care juma de tinerete prin adunari de pocaiti dupa care in cealalta jumatate a venit viata si a dat cu sutu in coaie. Ce vreau sa spun cu asta. Sunt fascinat despre faptul cum noi experimentam realitatea diferit iar de aici rezulta experiente diferite ceea ce creeaza oameni diferiti. Ce inseamna oamenii diferiti. Oamenii diferiti inseamna diversitate. Imi place mult cum scrii. E o magie …personalitate diferita … e super interesant cand aflii ca sunt oamenii care sunt capabili sa puna cuvintele in asemenea ordine incat sa creeze umor. Sper sa nu hranesc prea tare egoul. Succes!

Reply
Virgil June 18, 2020 - 10:34 am

Viața de adult este o rătăcire.Cât adevăr,ai dreptate nene,copiii n-au problemele adulților,și e bine să rămână cât mai mult în lumea lor fără griji.Frumos adevăr.

Reply

Comentezi?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.